Voorlopige berekening Wtl 2020 (LKV en LIV) komt eraan

NIEUWS

De voorlopige berekeningen 2020 van LKV’s of het (jeugd-)LIV volgens de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) verstuurt UWV uiterlijk 14 maart 2021.

5 maart 2021 door Salaris Vanmorgen

Werkgevers die recht hebben op een tegemoetkoming ontvangen een brief met de specificaties.

Voorlopige berekening

In deze voorlopige berekening staat voor welke werknemers en voor welke bedragen de werkgever recht heeft op een of meer loonkostenvoordelen (LKV’s), op het lage-inkomensvoordeel (LIV) of op het jeugd-lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV). De berekening is gebaseerd op de aangiften loonheffingen en correcties over 2020 die tot en met 31 januari 2021 zijn gedaan.

Check berekening

Klopt de voorlopige berekening niet of mis je nog gegevens? Controleer dan eerst de ingediende aangiften loonheffingen 2020. Als je onjuistheden vindt, heb je tot en met 1 mei 2021 de tijd om correctieberichten in te dienen.

Correctieberichten na 1 mei 2021 neemt UWV niet mee in de definitieve berekening die de werkgever uiterlijk 31 juli ontvangt.

Als de ingediende aangiften wél kloppen en je toch nog vragen hebt, bel dan UWV Telefoon Werkgevers 088-8989295.

Op de voorlopige berekeningen staat bij ‘Ons kenmerk’ een nummer. Houd dit nummer bij de hand als je belt.

Geen voorlopige berekening

Als de werkgever geen voorlopige berekening heeft ontvangen, terwijl hij deze wel had verwacht, kun je ook contact opnemen met UWV Telefoon Werkgevers.

Op UWV.nl lees je meer over de Wtl en vind je de toelichting bij de specificaties van de voorlopige berekening Wtl 2020.

Bron: Forum Salaris

Laatste nieuws